Serc

Bant

Bant (het mooiste polderdorp)

Bant is gelegen aan de snelweg A6, tussen de plaatsen Emmeloord en Lemmer. Het ligt slechts enkele kilometers van het Kuinderbos. In 1951 werd begonnen met de bouw van het dorp. De naam van het dorp is afgeleid van de landerijen van Bant of Bantega, die ooit gelegen waren in de huidige gemeente Lemsterland en die zich uitstrekten tot in het gebied wat nu de Noordoostpolder is.

Hoewel Bant maar een klein dorp is, beschikt het over de nodige voorzieningen. Zo zijn er twee basisscholen. Tevens beschikt Bant over een bloeiende sportvereniging en een vakantiepark.

Het ontbreken van doorgaand verkeer en aan de rand gelegen industrie maakt het een ruim en rustig dorp waar het goed wonen is. De bomenwal die het dorp omringt zorgt voor een groene afscheiding. Kinderen kunnen dan ook heerlijk buiten spelen in de speeltuinen of zich uitleven op trap- of basketbalveld.  

Met een directe aansluiting op de A6 zijn de grotere steden in het noorden en westen snel bereikbaar.

Het Kuinderbos

Het kuinderbos is vijftig jaar geleden aangeplant maar inmiddels een bos van formaat. Een groot aantal dieren, zoals ree├źn, vossen, hazen, konijnen en egels en zelfs de boommarter hebben er hun leefomgeving in gevonden. Ook vogels zoals spechten klinken vaak door het bos, alsmede roofvogels, uilen en buizerds. Er zijn tal van planten en insecten te vinden en vele soorten paddestoelen.In het oosten van het kuinderbos ligt het burchtbos met de restanten van een echte burcht. Daar zijn ook de speelweiden en barbecueplaats bij het dagkampeerterrein te vinden. Bovendien is er nog de kuinderberg, voormalig vuilstort terrein wat nu als uitkijkpunt dienst doet.Kortom. Volopruimte om van de natuur te genieten.